lørdag 24. oktober 2009

hujambo!

da har jeg endelig litt tid til aa skrive paa bloggen! naa har vi vaert her i Tanzania i to uker. tiden har gaatt utrolig fort, men det foles alikevel som en evighet siden vi dro hjemmefra! det er som om det er i en annen verden paa en maate. rar folelse.og jeg maa bare faa sagt at vi fikk en skikkelig a-ha opplevelse paa flyet! (a-ha var paa sammen fly)!

disse to ukene har vi laert swahili! det har vaert intensive dager, og vi har laert masse! men det er tusen ting og huske paa, saa det gaar nok litt tid for vi kan kommunisere skikkelig! vi har bodd i telt, og kost oss masse. noen netter har vi sovet under stjerne himmelen, og det han vaerthelt fantastisk. baade orins belte og maanen ligger feil vei!

det er veldig mange amerikanere og europeere paa denne campen, saa vi faar ikke helt afrika folelsen, men noen ting faar oss til aa forstaa at vi ikke er i europa lenger! strommen kuttes ca 24 timer hver uke i hele Tanzania pga strom sparing. det blir bek morkt ca 18.30 hver kveld. dusj vannet er til tider mer skittent enn deg selv, og det er lurt aa se etter frosker i dusjen for du dusjer! ellers er det ogsaa lurt aa se etter slanger i traerne du gaar under. de gangene vi har kommet oss til byen har vi faatt provd oss paa DALA DALAen som er den lokale bussen her. de er like store som en folkevogn, og det er ikke uvanlig at det ca 30 stykker inni en dala dala. godt og intimt, men vi har det goy med aa telle hvor mange folk det er! det som ogsaa er litt artig er at fra campen og til byen er det ca 15 km, og paa grunn av mye veiarbeid er det ikke uvanlig aa maatte sitte der i en og en halv time.

oops, ikke mer nett tid igjen! vi har det veldig bra, men savner dere der hjemme!
drar til barnehjemmet i morra! gleder oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar